Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Nieuwe Master Kunst & Educatie aan de HKU

  • Thera Jonker

    In september 2007 start de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht de Masteropleiding Kunst & Educatie.

    Deze 2-jarige deeltijdopleiding komt voort uit een interfacultair samenwerkingsverband van de docentenopleidingen aan de HKU en de faculteiten Kunst & Economie en Kunst, Media & Technologie.

    Voor Wie

    Deze masteropleiding is in de eerste plaats bedoeld voor professionals in het bezit van een getuigschrift van één van de bachelor docentenopleidingen in het kunstvakonderwijs: docent beeldende kunst en vormgeving, docent muziek, docent theater, docent dans of docent literaire vorming.

    Daarnaast kunnen professionals die beschikken over een bachelor in een kunstvak, kunst en techniek, kunst en economie en/of culturele en maatschappelijke vorming instromen, mits zij kunnen aantonen dat zij zich tijdens hun opleiding hebben gespecialiseerd in de kunsteducatie of cultuurparticipatie en/of ruime werkervaring hebben opgedaan in het kunsteducatieve werkveld.

    Studenten die instromen zijn allen werkzaam in de kunsteducatieve praktijk en hebben al enige jaren werkervaring.

    Graad

    Na afronding van de masteropleiding ontvangen studenten de graad Master of Education in Arts. Deze graad is wettelijk verankerd en internationaal geldig.

    Doelstelling

    De opleiding stelt zich ten doel professionals op te leiden die een actieve, innovatieve en inspirerende rol spelen op het terrein van de kunsteducatie zowel in de regio Utrecht als landelijk.

    Via projecten/onderzoeken in opdracht en consultaties met het werkveld leren studenten hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan de verdieping, vernieuwing en afstemming van vraag en aanbod van centra voor de kunsten, scholen, kunstenaarsinitiatieven, kunstorganisaties en overheidsinstellingen.

    Vanuit de opleiding worden verbanden gelegd en onderzocht tussen traditionele kunsteducatieve praktijken en scenario?s voor de toekomst. Belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen zoals interculturaliteit, nieuwe geletterdheid en aandacht voor onze leefwereld dienen hierbij als leidraad.

    Uitstroomprofiel

    Na de opleiding zijn de afgestudeerden (docenten, kunstenaars, consulenten en

    managers) toegerust voor diverse functies in het werkveld:

    ? ontwikkel- en ontwerpfuncties voor de kunstvakken in alle niveaus en soorten van onderwijs

    ? ontwikkel- en beleidsfuncties bij diverse instellingen, zoals bijvoorbeeld centra voor de kunsten, ondersteuningsorganen, adviesbureaus, overheidsinstellingen, educatieve afdelingen van theatergroepen, dansgezelschappen, musea, et cetera

    ? coördinatiefuncties in de kunsteducatieve sector, zowel binnen- als buitenschools

    ? docentschap (waaronder CKV)

    ? artistieke functies in het amateur- en professionele kunstencircuit

    Informatie

    Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden of zich aanmelden via www.hku.nl/masterkunsteneducatie

  • Sara

    Hai,

    Ik las pas in een studiegids dat de HKU één van de slechtste school is die er in Nederland is.

    Ik kreeg ook via via te horen dat ze tijdens toelatingsdagen hoofdzakelijk MBO'ers

    aan nemen, dit omdat ze dat waarschijnlijk onderling hebben afgesproken.

    Het derde waardoor ik twijfels kreeg over de HKU, was toen ik via hun site de lesroosters zag, waar een aantal bij zaten, die wel erg weinig les kregen, vrije dagen zijn leuk, maar ik zou toch liever fatsoenlijk les hebben, om ook een fatsoenlijk diploma te kunnen halen.

    Sara

  • Thera Jonker

    Beste Sara,

    Graag zou ik je bovenstaande opmerkingen willen nuanceren. Gezien de Master Kunsteducatie een tweejarige part-time opleiding is met een studielast van 20u per week, is het aantal les/contacturen per week inderdaad beperkt. Echter een gemiddelde van 7 les/contacturen per week is heel redelijk voor een part time opleiding. Bovendien geldt dat voor deze Masteropleiding enkel studenten kunnen worden toegelaten die beschikken over een relevante afgeronde bachelor-opleiding, dus van een MBO-diploma is zeker geen sprake.